Studio K(voorheen Kriterion Oosterlicht)

Studio K

Studio K opent September 2007 haar deuren. Studio K is een eigenzinnig initiatief voor kunst en cultuur, eten en drinken in de oude ambachtsschool aan het Timorplein in de Indische buurt in Amsterdam.

Vanaf de opening is er bij Studio K een veelzijdige programmering van theater, film, muziek en live performances. In het restaurant zullen verrassende en betaalbare gerechten geserveerd worden en ook een gezellige bar ontbreekt uiteraard niet. Door haar uitgebreide diverse aanbod en bruisende activiteit heeft Studio K iets van een overdekt festival, waar het zomerse gevoel van het festivalseizoen het hele jaar te vinden is.

In het vernieuwde pand aan het Timorplein komen twee bioscoopzalen, een theaterzaal, een podium en een bar restaurant. De theaterzaal en de kleinere bioscoopzaal zijn ook inzetbaar als clubruimte of voor andere spannende activiteiten. Uitgaande van een visie die zich laat kenmerken door diversiteit, experiment en uitwisseling zal Studio K een eigenzinnig platform worden voor film, theater, muziek, debatten, festivals, manifestaties, spoken word en stand-up comedy.

Organisatie
Studio K zal, in lijn met de traditie van Kriterion, volledig worden gerund door een vereniging van ongeveer 60 studenten uit Amsterdam. In dit unieke concept zijn zij geheel verantwoordelijk voor de organisatie en exploitatie van de onderneming. Naast professionaliteit staan creativiteit, flexibiliteit en dynamiek hoog in het vaandel bij Studio K

Diversiteit
Diversiteit is een belangrijk uitgangspunt bij Studio K. Dit is niet alleen terug te zien in ons personeelsbestand maar ook in onze artistieke doelstellingen. Zowel bij de theaterprogrammering als bij film en podium zijn we op zoek naar een realistische afspiegeling van de samenleving. Zo wordt bijvoorbeeld de filmprogrammering van Studio K breed en divers. De basis van het filmprogramma bestaat uit de betere Arthouse films, daarnaast is er in de programmering aandacht voor films die nu eens niet uit Hollywood komen, maar bijvoorbeeld uit Turkije, Marokko, India.

Studio K hoopt hiermee een plek te zijn waar Amsterdammers, buurtbewoners, studenten, kunstenaars, jongeren, cultuurliefhebbers en internationale bezoekers samenkomen.

Tot slot
Naast onze eigen programmering bestaat er de mogelijkheid voor ge´nteresseerden en externe organisaties om avonden te initiŰren op het podium van Studio K. Ook zaalhuur behoort tot de mogelijkheden.

Wij nodigen iedereen uit om vanaf juli een biertje (of Cappuccinotje) te komen drinken en vanaf september te komen genieten van alle leuke films, theater, muziek, live acts en natuurlijk de keuken van Studio K.

Studio K
Timorplein 62
1094 CC Amsterdam
020-6920422
www.studio-k.nu

Info | Info@Studio-K.nu
reserveringen restaurant 06-1702 7821
reserveringen film-, theater- en muziek 06-1702 7407
voor zakelijke relaties (9.00-17.00) 06-1701 9535

Home